مصلحات غذاها
مصلحات غذاها
هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح میباشد .منظور از مصلح یعنی یک نوعی ماده ی غذایی یا گیاه دارویی که مصرف آن به همراه غذاهای مورد نظر . در اصلاح و تدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا موثر خواهد بود و هضم غذا را بهتر خواهد کرد وخواص وفواید غذا وجذب غذا را در بدن و ارگانهای مربوط مضاعف خواهد کرد. در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات میشده است و تقریبا غذایی و میوه هایی یافت نمیشود که بدون مصلحات مصرف شود.مثلا کاهو وسکنجبین .خیار با نعناع و گل سرخ. ماست با شیره. برنج با زیره سیاه .دوغ با کاکوتی. وآویشن.چای با آبلیمو.تخم مرغ با دارچین .ارده با شیره انگور. عدسی با گلپر.آش جو با فلفل سیاه..آبگوشت باپیاز .کباب با سماق. ماهی با گردو و فلفل سیاه وسیر…مصرف میشده است. امروزه تقریبا مصرف این مصلحات با غذاها کنار گذاشته شده است که سبب کاهش کم وکیف جذب و هضم غذا خواهد بود.
لیست مصلحات غذاها
1.برنج،مصلح :زیره سیاه
2.خیار،مصلح :نعناع و گلسرخ
3.روغن حیوانی،مصلح :عسل و سرکه و آبلیمو
4.کاهو،مصلح :سکنجبین
5.ماست،مصلح :شیره و عسل و سیاهدانه
6.گوشت گوسفند، مصلح :عسل و سماق
7.آش جو،مصلح :زیره و آبغوره
8.تخم مرغ مصلح :دارچین
9.شیر،مصلح :گلاب و هل
۱0کره حیوانی مصلح :عسل
11.نان گندم،مصلح :رازیانه و سیاهدانه
12.عدسی،مصلح :گلپر
13.باقلا،مصلح :گلپر
14.انار،مصلح :گلاب
15.انواع آش، مصلح :فلفل سیاه
16.دوغ، مصلح :کاکوتی
17.ماهی؛ مصلح :گردو و فلفل سیاه
18.آبگوشت مصلح :دنبه و آویشن
19.چای سیاه،مصلح : آبلیمو
نکته :بطور کلی سرکه. آبلیمو و آبغوره مصلح تمام غذاهای گرم و سیاهدانه و عسل مصلح تمام غذاهای سرد است .